måndag 3 maj 2010

Sen sist

Jahapp, då har det gått några månader sedan senaste uppdateringen igen. Tänkte det kunde vara dags nu innan bloggen försvinner på grund av inaktivitet ;). I lördags körde vi vår första officiella agilitytävling ute på klubben (officiell hopp- och agilityklass I och inofficiell hoppklass). Det var kallt så in i bänken men vi slapp undan med ett fåtal regndroppar. Allt flöt på bra och den här gången höll vi tiden bättre än vid inomhustävlingen i höstas. Mycket att fixa är det inför, under och efter en agilitytävling. Som om det inte är tillräckligt att göra ändå har jag dessutom påbörjat tävlingsledarutbildning. Förhoppningsvis får man väl mer och mer rutin ju fler tävlingar man är med och anordnar. Det blev inga starter för Bull och Vera den här helgen. De fick åka på "kollo" hos mormor och morfar istället.

Inomhusträningen är över men vi har inte riktigt kommit igång med träningen utomhus ännu, även om planen har torkat upp riktigt bra. Sen förra inlägget har vi tävlat officiellt två gånger. Vera startade klass I i Örebro 6 mars utan större framgång. Hon gick ur slalom i båda loppen.... utan att matte märkte det!! Hon är snabb som en vessla den lilla svarta och lurar mattes ögon:). Desto bättre gick det helgen efter då vi styrde kosan till Rättvik. Med två fjärdeplatser blev det lika många cert för Bull, ett i hopp och ett i agility!! Dessutom drämde Vera till med seger och pinne i hoppklassen! En bra dag i Dalarna med andra ord =).

Med våra resultat under 2009 kvalade jag och Bull in till AGIF´s Nationella Agilitymästerskap (ras-SM) som gick av stapeln 10 april i Vårgårda. Tyvärr gick det inget vidare men vi var i gott sällskap. En bra bit över hälften av deltagarna diskade ut sig redan i första loppet. Tycker banorna var onödigt svåra, hade blivit mer spännande om fler hade tagit sig vidare. Men vi var i alla fall där... som man brukar säga ;).

På torsdag ska jag och Bull börja på kurs i viltspår. Det ska bli skoj att prova på. Helgen 15-16 maj tänkte vi styra kosan till Knivsta för sex starter i klass III med Bull. Helgen därefter blir det starter för båda hundarna i Avesta. Känns som om det var evigheter sen vi tävlade.

Avslutar med några bilder från en annan aktivitet vi testat sen senaste inlägget, nämligen simma i bassäng. Min tanke var väl att det i första hand var Vera som skulle simma men när vi ändå var där första gången fick Bull också testa. Gissa om han tände på det! Han fullkomligt älskar det! Vera tycker också det är ok, fast hon simmar nog helst utomhus.... vilket hon för övrigt redan gjort flera gånger... det lilla träsktrollet;)

Jag tar den, jag tar den...

Var är fåglarna, var är fåglarna.....?

Alla sätt är bra.... eller?

3 kommentarer:

  1. Jag har sagt det förut men det tål att sägas igen - grattis till certen!!!
    Vilken himla skön bild på Bullen som försöker få tag på leksaken!!

    Jag mycket är det med agilitytävlingar - med det blir bra!
    Anette W & C

    SvaraRadera
  2. Vilka sötisar på bilderna. Ser ut som om den aktiviteten var uppskattad och får de fyrbenta bestämma gör de säkert den flera gånger om såg det ut som ;)

    SvaraRadera
  3. STORT GRATTIS TILL BULLS CHAMPIONAT!

    Haha det där ser ut ungefär som när när cockercirkusen intar poolen här nere i södern;-)

    Kram Marie

    SvaraRadera