måndag 28 juni 2010

Avklarad SM-debut, landskamp och midsommar

Förra helgen var det dags för SM-debut för mig och Bull. Helt underbart att SM gick på "hemmaplan", det blir liksom så mycket enklare när man slipper packning och resor och kan sova i sin egen säng. Det började på fredag med veterinärbesiktning, hundparad och invigning i Museiparken. Allt var jättebra fixat och vi klarade oss undan regn. Sen var det bara att gå hem och ladda inför lördagens hopplopp.

Lördagens hoppbana var skojig och "flytig". Det jag under banvandringen trodde skulle bli största problemet var att stoppa Bull efter en lååång springsträcka och få in honom i en böjd tunnel istället för att fortsätta framåt till den platta tunneln som stod mycket nära. Det visade sig inte bli några problem. Istället höll vi så när på att diska oss när Bull var på väg in i slalom för andra gången. Först då blev jag medveten om publiken som unisont vrålade NEEEJ! Vad gör man inte för spänningen =). I vilket fall som helst så klarade vi oss runt felfritt och jag var så nöjd över vår prestation trots att vi tappade tid på den lilla tveksamheten på slutet. Nu var vi ju vidare till söndagens final!! Film på hopploppet: http://www.youtube.com/watch?v=7NGczJ7DKvU

På söndag skulle det avgöras i ett agilitylopp. Nu hade domaren dragit åt skruvarna lite och banan var betydligt svårare än hoppbanan. Starten var riktigt knivig, hindren stod tätt och det gällde verkligen att "plocka Bull och hålla honom i örat" för att inte skicka honom på fel hinder. Efter den svårigheten var det en raksträcka fram till balansen, varefter hundarna skulle in i en tunnelöppning som inte låg rakt fram. Tyvärr blev jag lite efter på raksträckan och hann inte göra ett planerat byte efter balansen. Disken var därmed ett faktum eftersom Bull hann sticka in huvet i fel tunnelöppning innan hann vände och gjorde rätt =(. När vi fortsatte sprang han dessutom förbi A-hindret, fast det berodde nog på att matte slutat handla eftersom vi redan var diskade. Film på agilityloppet: http://www.youtube.com/watch?v=iwfIaTqIJLA

Våran klass vanns av Malin och Mazli. Värdiga segrare tycker jag, de håller en mycket hög och jämn nivå. Stort grattis! Konstaterade när resultatlistorna kommit upp att det bara var fyra ekipage som tagit sig runt båda banorna utan fel. Om vi hade fixat söndagens bana hade vi alltså blivit sämst femma....... och om inte om fanns vore vi förstås världsmästare =). Är hur som helst jättenöjd med vår SM-debut! Nu är det "bara" att ta nya friska tag och kvala in till nästa års SM som går i Stockholm=). Här kommer lite actionbilder från SM som Ellen tagit:




På tävlingsplatsen fanns "tyvärr" en hel hög med försäljare som då måste man ju passa på att "lufta" plånboken. Det blev hundgodis, spårsnitslar, skor från Muckboot mm. Kan inte fatta att det ska vara så kul att shoppa =)
.
I onsdags var det dags för agilitytävling på samma ställe (Skutberget) igen. Det var den åriga landskampen som de trevliga norrmännen brukar fixa. "Nu jäklar ska jag visa var skåpet ska stå" tänkte Vera och drämde till med två kanonlopp. Hon tyckte nog det varit lite för mycket fokus på brorsan ett tag =). Bull kom tvåa efter syrran i hopploppet och i agilityloppet valde jag att diska honom för att träna kontaktfält. Sussie var där och övade på att fota actionbilder, inte helt lätt kunde hon konstatera =)
.
Midsommar spenderades i lugn och ro i Torsby med sill, potatis och grillat i goda vänners lag. Konstaterade att det är två år sedan vi hämtade Vera (kom hem med henne natten till midsommarafton för två år sedan och upptäckte att det brann i ett träd hos en granne). Jisses vad tiden går fort!
.
Till helgen bär det iväg till Kydingeholm på kennelläger med Vera och helgen därpå åker hon och jag och tävlar i Katrineholm. Bull får agilityledigt några veckor.

3 kommentarer:

  1. Det var himla kul att heja på er i SM! Hoppas jag får göra det nästa år också! Kör så det ryker!
    Och lilla vera ser jag fram emot att se på SM om ett tag också! :)
    Anette W & C

    SvaraRadera
  2. Vilket coolt kort på Bull där uppe på balansgrejjen när båda bakbenen är i luften!!!

    Grattis till Toppenbra SM-debut, och Grattis till Veras toppeninsatser på landskampen!!!!

    SvaraRadera
  3. Kom nästan tårar när jag stod och heja på er och usch vad nervös jag bidde men ni fixade ju hopploppet alldeles strålande. Tycker ni gjorde toppenbra ifrån er på SM.

    SvaraRadera